Písecký dort
Potřebné ingredience
6 vajíček,6 lžic polohr.mouky,6 lžic cukru krystal,prášek do pečiva.
2 červené želatiny,šťávu z višní nebo višňový džus,2 smetany ke šlehání,2 ztužovače šlehačky.
Postup přípravy
Korpus:
Vajíčka vyšleháme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva. Upečeme.
Náplň:
Želatinu uvaříme podle návodu (je lepší použít višňovou šťávu nebo džus). Necháme v hrnci ztuhnout. Část můžeme vylét na talíř a vykrájet z ní ozdoby. Do ušlehané šlehačky zamícháme nastrouhanou ztuhlou želatinu. Pokud budeme vrch zdobit, tak si musíme oddělat část šlehačky. Na korpus rozetřeme směs šlehačky a želatiny. Při zdobení - nahoru rozetřeme oddělanou bílou šlehačku a zdobíme vykrojenými ozdobami.
Vajíčka vyšleháme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva. Upečeme.
Náplň:
Želatinu uvaříme podle návodu (je lepší použít višňovou šťávu nebo džus). Necháme v hrnci ztuhnout. Část můžeme vylét na talíř a vykrájet z ní ozdoby. Do ušlehané šlehačky zamícháme nastrouhanou ztuhlou želatinu. Pokud budeme vrch zdobit, tak si musíme oddělat část šlehačky. Na korpus rozetřeme směs šlehačky a želatiny. Při zdobení - nahoru rozetřeme oddělanou bílou šlehačku a zdobíme vykrojenými ozdobami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé